Κασσάνδρα - Σιθωνία

Κασσάνδρα, ένας τόπος ευλογημένος, ένα κομμάτι της πανέμορφης Χαλκιδικής, ένας επίγειος παράδεισος, γεμάτος από το βαθύ πράσινο των πεύκων που καθρεφτίζονται στα γαλαζοπράσινα νερά της. Χρυσαφένιες οι αμμουδιές της, γραφικοί οι κολπίσκοι της. Αριστοκρατικά αρχοντικά σπίτια, περίτεχνα χειροποίητα υφαντά, ξεχωριστή τοπική κουζίνα και κρασί, αρχαίοι θρύλοι και δημοτικά τραγούδια, πανηγύρια και γιορτές σμιλεμένα από ιστορία 2.500 χρόνων. Η Κασσάνδρα είναι η δυτικότερη και πιο κοσμοπολίτικη χερσόνησος της Χαλκιδικής. Κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται για να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις θαυμάσιες οργανωμένες παραλίες της.

Αξίζει να επισκεφθείτε:
· τον πύργο του Σταυρονικήτα στη Σάνη
· τον ανεμόμυλο στην Κασσάνδρεια
· τη λίμνη όπου ζει η χελώνα Testudinata, κοντά στο Πολύχρονο
· το ιερό του Άμμωνα Δία και την Παλαιοχριστιανική Βασιλική στην Καλλιθέα
· τα ερείπια του κάστρου και τη διώρυγα στη Νέα Ποτείδαια
· τον πύργο του Απόστολου Παύλου στη Νέα Φώκαια
· τα λείψανα της αρχαίας πόλης στον Πολύγυρο
· τα παραδοσιακά σπίτια, τις πλατείες και τα στενά σοκάκια της Αφύτου, καθώς και τα ερείπια της Αρχαίας Αφυτίου

Η Κασσάνδρα διαθέτει πολλές θαυμάσιες παραλίες, όπως το Ποσείδι, η Καλάνδρα, ο Άγιος Ιωάννης, η Φούρκα, η Νέα Σκιώνη και η Σιβήρη, καθώς και η παραλία Αιγαιοπελαγίτικα.
Αλλες ωραίες παραλίες βρίσκονται στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Καλλιθέας, της Κρυοπηγής, της Νέας Ποτίδαιας, της Σάνης, της Νέας Φώκαιας, του Παλιουρίου, του Πευκοχωρίου, του Πολύγυρου και του Χανιώτη.

Προσωπικά Δεδομένα
Αναφορά φωτογραφίας της οποίας το περιεχόμενο θίγει Προσωπικά Δεδομένα, δικά σας ή τρίτων (πχ. πρόσωπα, πινακίδες κυκλοφορίας ή οικίες). Παρακαλούμε κεντράρετε την φωτογραφία στο επίμαχο σημείο και κάντε κλικ στο κουμπί αναφοράς report που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της περιήγησης.