Ferretti 680

Το 1968, ιδρύθηκε στην Iταλία μια ναυπηγική μονάδα που σήμερα αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια αγορά. Υπό τις οδηγίες των αδελφών Alessadro και Norberto Ferretti, κατασκευάστηκαν αρχικά ιστιοπλοϊκά σκάφη και motorsailers, με εμπορική επιτυχία.

Σήμερα και μετά από 35 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή σκαφών η Ferretti έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του χώρου. Το Ferretti 680 αποτελεί ένα γνήσιο εκπρόσωπο του επώνυμου ναυπηγείου κι ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Το ολικό μήκος του σκάφους είναι 21,2 μέτρα και σε συνδυασμό με το ολικό πλάτος, το οποίο ανέρχεται σε 5.63 μέτρα, προσφέρει πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά, ώστε η σχεδιαστική ομάδα της Ferretti να δουλέψει με άνεση και να προσφέρει μεγάλους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους με αναμενόμενη την εργονομία τους.

Στο flybridge, τον καλύτερο χώρο διαμονής κατά την πλεύση όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, συναντάμε ένα σύγχρονου σχεδιασμού πιλοτήριο, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα όργανα πλοήγησης καλά προστατευμένα. Στο fly βέβαια, βρίσκεται ένα wetbar πλήρως εξοπλισμένο, καθώς κι ένας μεγάλος χώρος ειδικά διαμορφωμένος για ηλιοθεραπεία, και μια υπαίθρια άνετη τραπεζαρία.

Κατεβαίνοντας στο κυρίως κατάστρωμα παρατηρούμε ότι είναι ένας λειτουργικός, «καθαρός» χώρος, που επιτρέπει την άνετη διακίνηση των επιβατών. Το κύριο κατάστρωμα είναι επενδεδυμένο με αρίστης ποιότητας τικ, εξυπηρετώντας δυαδικά: και για μια καλύτερη κατασκευή και για λόγους αισθητικής.

Η πρόσβαση στην πλώρη γίνεται από τους ασφαλείς αντιολισθητικούς πλευρικούς διαδρόμους, που περιβάλλονται από ψηλά προστατευτικά ρέλια, τα οποία στηρίζονται πάνω σε μια υπερυψωμένη βάση ενώ διατίθενται και φώτα νυκτός στους διαδρόμους, ενισχύοντας την ασφαλή διέλευση των επιβατών. Εκεί υπάρχουν οι δέστρες και το ηλεκτρικό βιντζιρέλο ενώ φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το εσωτερικό του κυρίου καταστρώματος είναι ιδιαίτερα φωτεινό, χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες πλευρικά (οι οποίες με το σχήμα τους παρέχουν μια ξεχωριστή όψη του σκάφους) και εμπρός, προσφέροντας ταυτόχρονα και άριστη ορατότητα.

Ο εσωτερικός χώρος κλασσικά διαμορφωμένος ενώ είναι ενιαίος, προσφέροντας άνεση και λειτουργικότητα. Το μεγάλο σαλόνι αποτελεί τον ιδανικό χώρο ηρεμίας και ψυχαγωγίας, ενώ πιο μπροστά βρίσκεται η τραπεζαρία με άμεση πρόσβαση στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα. Πλώρα βρίσκεται ο χώρος διακυβέρνησης, ο οποίος είναι εργονομικός και ιδιαίτερα λειτουργικός, με πλήρη εξοπλισμό, συντελώντας στην ασφαλή πλοήγηση. Η ορατότητα από το μεγάλο παρμπρίζ είναι άριστη, ενώ χάρη σε ειδική επένδυση απαλείφεται το φαινόμενο της αντανάκλασης κι έτσι δε δημιουργούνται είδωλα, που μειώνουν την ορατότητα.

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ
Το ευρύχωρο μηχανοστάσιο είναι άριστα μονωμένο κρατώντας τα επίπεδα θορύβου χαμηλά και φιλοξενεί δύο 12κύλινδρους πετρελαιοκινητήρες της MΑΝ, συνολικής ιπποδύναμης 2200 hp, που καταλήγουν σε δύο μπρούτζινες προπέλες.

Οι επιδόσεις που προσφέρονται είναι ικανοποιητικές και ανέρχονται η μέγιστη ταχύτητα στους 33,5 κόμβους και 30 η υπηρεσιακή. Αξιος λόγου είναι και ο χώρος ο οποίος φιλοξενεί όλες τις αντλίες του σκάφους και τα υδραυλικά μαζί, διευκολύνοντας ιδιαίτερα οποιαδήποτε εργασία έχει σχέση μ' αυτά.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος: 21,2 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,63 μέτρα
Βύθισμα: 1.72 μέτρα
Εκτόπισμα: 45 τόνοι
Δεξαμενή καυσίμου: 4000 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 1000 λίτρα
Mέγιστη ταχύτητα: 33,5 κόμβοι.
Ταχύτητα υπηρεσίας: 30 κόμβοι.
Κινητήρες: 2 MAN D2842- LE 406 12κύλινδροι ισχύος 1200 Mhp(882 Kw) στις 2300 rpm
Αυτονομία: Με μέγιστη ταχύτητα: 285 ν. μίλια, με υπηρεσιακή ταχύτητα: 310 ν. μίλια

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Sunseeker Manhattan 50 »