Πάτμος

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης. Το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ο ιερότερος τόπος της Ορθοδοξίας. Το νησί, στο όποιο το 95 μ.Χ. ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, αποτελεί πανελλήνιο και πανορθόδοξο τόπο προσκυνήματος. Βρίσκεται ανάμεσα στην Ικαρία και στη Λέρο και έχει έκταση 34 τ. χμ. Το νησί χαρακτηρίζεται από τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του.
Σήμα κατατεθέν όμως, της Πάτμου αποτελεί το Καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη και η Χώρα που εκτείνεται γύρω από αυτό. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Πάτμος το 1981, χαρακτηρίστηκε με ειδικό νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, Ιερό νησί. Επίσης, από το 1999 συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η Πάτμος διακρίνεται για τις παραλίες τις και για το επιβλητικό Μοναστήρι του 11ου αιώνα που είναι και το κυρίαρχο στοιχείο του νησιού. Στο Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου μπορείτε να θαυμάσετε τους ανεκτίμητους θησαυρούς Βυζαντινών εικόνων, κεντήματα του 9ου αιώνα και άλλα εκθέματα, ενώ στην βιβλιοθήκη υπάρχoυν περγαμηνές, πατριαρχικοί σφραγιδόλιθοι και σπάνιας αξίας βιβλία. Στο παρεκκλήσι της Παναγιάς, υπάρχουν τοιχογραφίες του που χρονολογούνται στο 1210-1220.

Προσωπικά Δεδομένα
Αναφορά φωτογραφίας της οποίας το περιεχόμενο θίγει Προσωπικά Δεδομένα, δικά σας ή τρίτων (πχ. πρόσωπα, πινακίδες κυκλοφορίας ή οικίες). Παρακαλούμε κεντράρετε την φωτογραφία στο επίμαχο σημείο και κάντε κλικ στο κουμπί αναφοράς report που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της περιήγησης.